Sunteti aici: Home » Media » Evenimentul Zilei - 2003.12.23

Evenimentul Zilei - 2003.12.23

Sef peste bodyguarzii europeni.
Un aradean in conducerea IBSSA-International


Inginerul aradean Constantin Buzatu a fost ales prim-vicepresedinte al uneia dintre cele mai importante asociatii internationale de protectie si paza. International Bodyguard&Security Services Association (IBSSA) este o organizatie internationala cu reprezentare in aproape o suta de tari.

IBSSA colaboreaza, printre altele, cu academiile de politie din Ungaria si Italia si cu Academia FBI.
Constantin Buzatu, directorul unei firme aradene de paza si protectie, este presedintele IBSSA Romania.
La recentul congres de la Budapesta, Constantin Buzatu a fost numit prim-vicepresedinte al IBSSA.
Printre domeniile de activitate acoperite de aceasta organizatie se afla pregatirea fortelor speciale din mai multe tari, in domeniul diferitelor tehnici de lupta, al tirului de mare precizie in conditii de lupta asemanatoare celor reale, al condusului autoturismelor.
O ramura speciala este cea sportiva, IBSSA organizand competitii de nivel mondial de arte martiale.
In paralel cu congresul de la Budapesta s-au desfasurat si sesiuni de antrenament pentru fortele speciale ungare si de pregatire sportiva in domeniul artelor martiale.
IBSSA organizeaza stagii de pregatire pentru tarile membre, unul dintre acestea avand loc si la Arad, la inceputul acestui an.
Instructorii sunt personalitati importante in domeniile lor de activitate, cum ar fi Rony Kluger, din Israel, instructor al fortelor speciale israeliene si specialist in tehnici Krav Maga, Vlado Schmidt, specialist in jiu-jitsu, sau Roberto Gobbi, specialist in trageri din Italia.

Constantin Buzatu ne-a declarat ca intentioneaza sa mai organizeze stagii de pregatire patronate de IBSSA, la care vor participa, alaturi de agenti de paza din firmele private, si luptatori din serviciile speciale ale Politiei, SRI sau Directiei Penitenciarelor.
"Vom cauta sa realizam si in Romania o colaborare intre IBSSA si structurile statului implicate in combaterea terorismului si asigurarea ordinii publice, asa cum se intampla in tarile avansate din lume", spune Buzatu.
Un prim pas a fost deja facut saptamana trecuta, IBSSA Romania semnand deja un prim protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei.

 

23.12.2003