Sunteti aici: Home » Despre noi » Scurt istoric

Scurt istoric


Istoria IBSSA-România a început în anul 1995, când Florentin Marinescu, a organizat la Bucureşti un prim eveniment, cu sprijinul asociaţei internaţionale IBSSA.

Pe parcursul a patru ani, Florentin Marinescu a colaborat cu IBSSA, încercând să dezvolte şi în România, servicii profesioniste, private, de pază şi securitate.


În perioda 1998-2001 colaborarea cu IBSSA a fost predată lui Iulian Moisescu
. Acesta a fost numit Vice Preşedinte IBSSA şi Preşedinte IBSSA-România.
Iulian Moisescu a avut o contribuţie deosebită la formarea multor agenţi de gardă-corp.În anul 2000, Bucureştiul este gazda Congresului internaţional al IBSSA, ocazie cu care IBSSA-ROmânia
organizează primul Campionat al Gărzilor de Corp din Europa.

Trebuie menţionat însă că în această primă periodă a existenţei sale, IBSSA-România a funcţionat fără a fi înregistrată ca societate comercială conform legii române.


Înregistrarea oficială a asociaţiei IBSSA-România s-a făcut în septembrie 2001, când prin cererea
înregistrată instanţei sub nr. 9374/21.09.2001, s-a solicitat înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, conform prevederilor Art.6 alin.4 din O.G. nr. 26/2000.
Această solicitare a fost aprobată în şedinţa publică din 24.09.2001 a Judecătoriei Arad, şi a luat astfel fiinţă IBSSA-România, avându-l ca Preşedinte pe Constantin Buzatu.

Sediul asociaţiei este de acum la Arad. Primii membri înregistraţi, circa 20 la număr, sunt din
Arad, Timişoara, Bucureşti, Satu-Mare, Tg. Mureş, Odorheiu-Secuiesc.