Sunteti aici: Home » Despre noi

Despre noi

IBSSA RO, reprezintă în România asociaţia internaţională IBSSA, care este o Asociaţie Internaţională de Securitate Privată, a operatorilor şi resurselor umane, a companiilor tehnice şi a membrilor individuali cu această profesie. Este o organizaţie internaţională non-profit ce se ocupă cu organizarea, coordonarea, acordarea de asistenţă, ajutor tehnic şi de dezvoltare membrilor săi din lumea întreagă în domeniul securităţii sub toate formele acestuia. 

IBSSA a fost înregistrată în Franţa, în 1994 iar în prezent IBSSA are peste 1400 de membri din peste 80 de ţări, de pe 5 continente. 70%-80% dintre aceştia reprezintă diferite firme de securitate sau organizaţii oficiale din acest domeniu.
Printre membrii săi se numară companii de securitate de renume mondial, gărzi de corp faimoase, experţi de vârf din poliţie şi securitate, vânzatori de arme si accesorii diverse.
Membrii de onoare ai IBSSA sunt miniştrii, lideri din vârful unor organizaţii internaţionale şi alte VIP-uri.

Antrenamentele IBSSA

Principalele centre de antrenament sunt localizate în Elveţia, Franţa, Israel, Cehia, România, Letonia, şi Ungaria.

Antrenamentele şi seminariile dureaza între o săptămână şi trei luni. Sunt cursuri de bază şi pentru cei avansaţi, precum şi tematici generale sau speciale, cum ar fi trageri, autoapărare, arte marţiale, conducere auto specială, contact, bodyguard, etc. Grupurile de antrenament sunt de minimum 10 persoane şi maximum 15, pentru un instructor. După fiecare curs, participanţii primesc diplome şi carduri de identificare cu fotografie, ambele recunoscute international iar numele lor va fi inclus pe lista de recunoaştere IBSSA.
Bazate pe programe tematice sunt organizate tabere de antrenament in Elveţia, Rusia, Anglia, SUA (Florida), Franţa , Coasta de Azur, România, Ungaria şi Afica de Sud sau în caz de solicitare, în orice altă ţara.

Orice cerere cu privire la aceste cursuri, antrenamente sau tabere de instruire se va face prin intermediul reprezentantului IBSSA al ţării repective, fiind necesar un minim de 15 membri IBSSA pentru care se doreşte o calificare specială.

Membrii IBSSA RO participă în mod curent la acţiunile organizate internaţional de IBSSA, mulţi dintre participanţii români întorcându-se acasă cu experienţe noi, dar şi cu diplome şi premii valoroase.